Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Υποκλοπή δεδομένων εκατομμυρίων Αμερικανών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Επίθεση χάκερς σε τράπεζες προσωπικών δεδομένων, περίπου 4.000.000 Αμερικανών δημοσίων υπαλλήλων που δούλευαν στον ευρύτερο τομέα της Ασφάλειας, κατήγγειλαν χτες οι αμερικανικές αρχές, αποδίδοντας την επιχείρηση σε καλά οργανωμένη πειρατεία ατόμων «με έδρα την Κίνα». Η επίθεση των ηλεκτρονικών «πειρατών» έγινε αντιληπτή τον περασμένο Απρίλη, οπότε και εντοπίστηκε από το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM). Ωστόσο, αργότερα ανακοινώθηκε πως είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβρη από Κινέζους χάκερς, συνιστώντας, ουσιαστικά, τη δεύτερη κατά σειρά κυβερνο-επίθεση των τελευταίων μηνών σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οι στόχοι της επίθεσης δεν είναι γνωστοί και εξετάζονται ενδεχόμενα από την κλοπή ταυτοτήτων μέχρι την κατασκοπεία.

Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσιγκτον, πάντως, αρνήθηκε χτες οποιαδήποτε ανάμειξη με την επίθεση, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις των Αμερικανών αξιωματούχων «αδικαιολόγητες, ανεύθυνες και αντιπαραγωγικές».

Το ίδιο 24ωρο, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση Ομπάμα εξουσιοδότησε τη NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας) να παρακολουθεί τις επικοινωνίες στο ίντερνετ, για τον εντοπισμό «κυβερνο-πειρατών» που δρουν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», που επικαλείται ως πηγή τις διαρροές του Εντουαρντ Σνόουντεν, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε άδεια το 2012 στην αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών να επεξεργάζεται δεδομένα στο ίντερνετ χωρίς δικαστική εντολή, για τον εντοπισμό κακόβουλων λογισμικών και πειρατεία που συνδέεται με ξένες κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ