Σάββατο 6 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πολυεθνικό «ενδιαφέρον»

Ενδεικτικές του «ενδιαφέροντος» που προκαλούν τα σχέδια μετατροπής της Τουρκίας σε επιχειρηματικό κόμβο είναι οι συμμετοχές στην 21η Διεθνή Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Εκθεση και Συνδιάσκεψη - «ICCI 2015». Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση πήραν μέρος:

  • Ο βρετανικός όμιλος «Amec Foster Wheeler plc». Η εταιρεία ειδικεύεται σε παροχή συμβουλών και διαχείριση έργων σε τομείς όπως αυτοί του φυσικού αερίου, των ορυκτών και μεταλλευμάτων, την «καθαρή ενέργεια», τις υποδομές Ενέργειας. Εχει γραφεία σε πάνω από 50 χώρες. Σχεδόν το 1/3 του συνολικού της τζίρου προέρχεται από τη δράση της στην Ευρώπη.
  • Η γαλλική «Alstom» που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράγει και τουρμπίνες, μεταξύ άλλων, για υδροηλεκτρικά εργοστάσια, μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. Επίσης, είναι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές σύγχρονων και γρήγορων τρένων.
  • Η πολυεθνική «ABB», με έδρα στη Ζυρίχη της Ελβετίας που ασχολείται κύρια με την εφαρμογή της ρομποτικής και την αυτοματοποίηση σε διάφορους κλάδους. Σήμερα, δραστηριοποιείται περίπου σε 100 χώρες όλου του κόσμου.
  • Η αμερικανική «GE Energy», με θυγατρικές τις GE Energy Management («διαχείριση ενέργειας» που αφορά π.χ. τη χρησιμοποίηση ψηφιακών συστημάτων στον κλάδο), «GE Oil & Gas» (διύλιση, γεωτρήσεις κ.τ.λ.) και GE Power & Water (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.τ.λ.).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ