Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΕΔΥΕΘ
Κινητοποίηση στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Από τη διακλαδική πολυεθνική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 13» που πραγματοποιήθηκε το 2013 στη Νέα Σάντα Κιλκίς στο πλαίσιο της «ετοιμότητας» της δύναμης HELBROC για άμεση συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Από τη διακλαδική πολυεθνική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 13» που πραγματοποιήθηκε το 2013 στη Νέα Σάντα Κιλκίς στο πλαίσιο της «ετοιμότητας» της δύναμης HELBROC για άμεση συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Κοινή αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση οργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 7/6, στις 9 π.μ., μπροστά στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, όπου εδρεύει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς (δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών).

Από τη Θεσσαλονίκη, η πομπή των οχημάτων θα ξεκινήσει από την οδό Λαγκαδά (στο ύψος του Δημαρχείου Σταυρούπολης), στις 8.30 π.μ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, θυμίζουν ότι σε στρατόπεδα του νομού Κιλκίς έχουν πραγματοποιηθεί - όχι μία μόνο φορά - ασκήσεις, με βασικό αντικείμενο «την αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων, εντός και εκτός των συνόρων των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Σημειώνουν ότι «τέτοιου είδους ασκήσεις επιβεβαιώνουν ότι τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ελληνικό "αμυντικό" δόγμα και εφαρμόζονται κανονικά. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, μετά την 11η Σεπτέμβρη 2001 και την ενεργοποίηση του λεγόμενου "αντιτρομοκρατικού" δόγματος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, προετοιμάζονται συστηματικά για αποστολές "εσωτερικής ασφάλειας". Ετσι στις απειλές που συνιστούν την "τρομοκρατία" - όπως την ορίζουν οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - συγκαταλέγεται και η δράση του λαϊκού κινήματος.

Κέντρο αυτών των "εκπαιδευτικών" δραστηριοτήτων και βασική δύναμη κρούσης αποτελεί η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ, που έχει έδρα στο στρατόπεδο «ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η δύναμη αυτή ανήκει στη ΝΑΤΟική δύναμη ταχείας αντίδρασης NRF, η οποία έχει εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, καθώς και στη βαλκανική συμμαχική δύναμη HELBROC - έναν από τους πολλούς "σχηματισμούς μάχης" της ΕΕ. Αποστολή της - σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία - είναι η ταχεία επέμβαση με αερομεταφερόμενα μέσα σε σημεία εμπλοκής, όπου Γης».

Καλούν το λαό να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσει: Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οχι στις ευρωατλαντικές βάσεις. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας. Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το στρατόπεδο της Νέας Σάντας από τους ΝΑΤΟικούς φονιάδες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ