Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απειλούν τους αστέγους με πρόστιμα 100 έως 1.000 στερλινών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Αντιδράσεις προκαλεί η δυνατότητα άγριου κυνηγητού που δίνεται στους αστυνομικούς σε βάρος αστέγων στους δρόμους του Χάκνεϊ στο Λονδίνο, καθώς με βάση το νέο κανονισμό «προστασίας» των δημόσιων χώρων, όσοι κοιμούνται ή ζητιανεύουν στους δρόμους του βόρειου λονδρέζικου δήμου απειλούνται πλέον με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 έως 1.000 στερλίνες!

Με βάση το νέο κανονισμό, που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Μάη, οι αστυνομικοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Χάκνεϊ μπορούν να απαιτούν από οποιονδήποτε να σταματήσει «να ζητιανεύει, να πίνει αλκοόλ, να παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά, να κοιμάται στο δρόμο, να ουρεί ή να αφοδεύει σε δημόσιο χώρο ή να βγάζει βόλτα το σκύλο του χωρίς λουρί, προκαλώντας προβλήματα».

Το μέτρο προκαλεί αντιδράσεις, αφού ήδη κάτοικοι της περιοχής συγκέντρωσαν 2.700 υπογραφές ζητώντας την κατάργησή του, σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να τιμωρούνται επειδή διαπράττουν το "έγκλημα" να μην έχουν στέγη».

Τον περσινό Ιούνη είχε προκαλέσει σάλο η τοποθέτηση καρφιών στην είσοδο κτιρίου στο Σάουθγουορκ του νότιου Λονδίνου για να μην κοιμούνται εκεί οι άστεγοι. Οι αντιδράσεις υποχρέωσαν τον συντηρητικό δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, να απαιτήσει την αφαίρεσή τους.

Το Χάκνεϊ είναι ένας λαϊκός δήμος στα βόρεια του Λονδίνου, όπου το 2011 σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές μετά το θάνατο νεαρού μαύρου από αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ