Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα άρνηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενο

Αρνητική για ακόμη μια φορά ήταν η γνώμη του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου, για τον κρατούμενο Ν. Ρωμανό, στο αίτημα εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση που κατέθεσε πρόσφατα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό, ο Ν. Ρωμανός έχει περάσει το 1/3 των μαθημάτων του εξαμήνου του ΤΕΙ όπου είχε επιτύχει όπως ορίζει η σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε το Δεκέμβρη 2014.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κρατούμενος είχε κάνει απεργία πείνας και είχε φτάσει στο παρά πέντε των αντοχών του, με αίτημα τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Οπως φαίνεται, το δικαστικό συμβούλιο με τη... δικαιολογία ότι δεν έχει εκδοθεί η διευκρινιστική κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Παιδείας ζήτησε, με βάση το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς, τη γνωμοδότηση του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη έχει εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή για την ηλεκτρονική επιτήρηση, όπου αυτή προβλέπεται ως αναγκαία. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία διατυπώθηκε αρνητική γνώμη του ανακριτή, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πιθανότητα άσκησης ενδίκων μέσων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ