Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ιδιώτες ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπεται (και) η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έκανε σαφές ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, σε δηλώσεις του την Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αμυνας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που, σύμφωνα με τον υπουργό, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων. Πρόσθεσε πως στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Με βάση το στόχο του 1,1 δισ. ευρώ, είναι προφανές ότι πρόκειται για μεγάλης κλίμακας «παραχωρήσεις» σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που προφανώς θα κερδίσουν πολύ περισσότερα. Η διαδικασία - όπως είπε ο Π. Καμμένος - θα γίνεται μέσω διαδικτύου. Θα δίνεται ένα χρονικό περιθώριο στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους και εκείνος που θα δώσει το υψηλότερο τίμημα θα αξιοποιεί το ακίνητο μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Σημειωτέον, ο υπουργός Αμυνας σε ομιλία του στη Βουλή το Φλεβάρη του 2015 είχε αναφέρει ότι η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμάται στα 32,496 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη συγκυβέρνηση στόχευε στην «αξιοποίηση» της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org