Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανένα νησί του Αιγαίου ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια της συγκυβέρνησης για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις τόσο ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης σε νησί του Αιγαίου (συγκεκριμένα στην Κάρπαθο), όσο και ενάντια στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κάρπαθο, για τα δήθεν «οφέλη» που θα προκύψουν από τη νέα βάση της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας.

Η ΕΕΔΥΕ

Σε ανακοίνωσή της για τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Καμμένου (στις οποίες γινόταν λόγος μεταξύ άλλων για «εξυπηρέτηση των συμμαχικών αλλά και των εθνικών συμφερόντων», καθώς και για «δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία»), η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προκαλεί με τα δήθεν οφέλη από τις βάσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει πράξη τις δεσμεύσεις για τη "συνέχεια του κράτους" σε όλους τους τομείς. Συνυπογράφει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, τους μετανάστες - πρόσφυγες και την προώθηση των "χριστιανικών πληθυσμών".

Βήμα κρίσιμο και επικίνδυνο στην ίδια κατεύθυνση της συμπόρευσης με τους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές είναι η προσφορά ελληνικού εδάφους στην Κάρπαθο για νέα ΝΑΤΟική βάση.

Είναι πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους του συγκεκριμένου νησιού η κίνηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας - επίσκεψη στην Κάρπαθο - με υποσχέσεις για τα "οφέλη" από την εγκατάσταση της βάσης.

Οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε Λέσβο, Σάμο, Ρόδο με κεντρικό σύνθημα "Κανένα νησί του Αιγαίου ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ" είναι η πρώτη μαχητική απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης.

Η ΕΕΔΥΕ με τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, μαζί με το λαϊκό κίνημα απευθύνουν κάλεσμα για επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης για να εμποδίσουμε την εγκατάσταση της βάσης στην Κάρπαθο ή αλλού, που μόνο κινδύνους εμπλοκής συνεπάγεται για τους κατοίκους του νησιού και της Ελλάδας γενικότερα.

-- Κανένα ελληνικό νησί ορμητήριο θανάτου.

-- Εξω οι ευρωατλαντικές βάσεις από την Ελλάδα».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας

Την Τρίτη 26/5, εξάλλου, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ραχών, το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας ασχολήθηκε και με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη σχεδιαζόμενη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς, συμπορευόμενο με το εργατικό και φιλειρηνικό κίνημα των νησιών που καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια για μετατροπή του Αιγαίου σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατά γειτονικών χωρών και λαών.
  • Να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, συνυπογράφοντας το κείμενο διαμαρτυρίας, αποδεχόμενοι και τις διεκδικήσεις της.
  • Να καλέσει το λαό του νησιού να μην υποτιμήσει τον κίνδυνο! Να ξεσηκωθεί, ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης πολέμου και θανάτου στο Αιγαίο».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 6 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(2/8/2015)
Στις 6 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(31/7/2015)
Ο λαός να βάλει ταφόπλακα στις «υπηρεσίες» που προσφέρει η κυβέρνηση στο ΝΑΤΟ(27/6/2015)
Διαδήλωσαν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης(19/6/2015)
Δυναμική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(8/8/2009)
Εξω τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα μας(10/3/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org