Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα σκοπεύει να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της αντιμετώπισης της «κρίσης νομιμοποίησης» στην οποία εκτιμά ότι θα μπει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Οπως δήλωσε χτες ο πρόεδρός του, Ευ. Βενιζέλος,«η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος. Ο χρόνος περνάει, η οικονομία πλήττεται, η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και κάθε μήνας που περνάει στην πραγματικότητα προσθέτει ένα χρόνο ολόκληρο παραμονής της Ελλάδας στο νέο μνημόνιο».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει ήδη μπει σε μια κρίση νομιμοποίησης (...) σε μια φάση κρίσης αντιπροσώπευσης και κρίσης νομιμοποίησης, διότι είτε θα υπάρξει μια συμφωνία, άρα μια ομολογία παραδοχής πως η κυβέρνηση είπε ωμά ψέματα προεκλογικά και παραπλάνησε τους πολίτες, και θα έχει ομολογήσει την αποδοχή της δικής μας στρατηγικής, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο, σε μια ρήξη, σε μια ταπείνωση».

Σε αυτή τη βάση εκτίμησε: «Και με τη μια και με την άλλη εκδοχή, έχουμε κρίση νομιμοποίησης. Γι' αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ παίρνει σήμερα μια θεσμική πρωτοβουλία η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Διορατική, θέλω να πιστεύω. Θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Για την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org