Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέρες πολύμορφης δράσης της ΚΝΕ

Πρωτοβουλίες για νέους εργαζόμενους, μαθητευόμενους και άνεργους

Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι πολύμορφες παρεμβάσεις που οργανώνει η ΚΝΕ για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης, τους πρακτικάριους, τους σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Στόχος της πρωτοβουλίας της ΚΝΕ είναι να ανέβει η απαιτητικότητα της νεολαίας, να δυναμώσουν οι σύγχρονες διεκδικήσεις της, η κοινή δράση, η πάλη ενάντια στα παλιά και στα νέα μνημόνια και την αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους, για να στηρίξει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στερώντας από τη νεολαία το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή. Για να μην υπάρξει κι άλλος χαμένος χρόνος.

Πλούσια ήταν η πείρα από τη δραστηριότητα που οργανώθηκε την Παρασκευή 29 Μάη, που ήταν μέρα πολύμορφων παρεμβάσεων για τους ανέργους. Εκατοντάδες ήταν οι πρωτοβουλίες σε πάνω από 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Περιοδείες και κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 50 καταστήματα του ΟΑΕΔ, σε δεκάδες ΚΕΚ, σε λαϊκές γειτονιές και στέκια νέων ανέργων, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα. Οι νέοι κομμουνιστές συζήτησαν με νέους ανέργους για το πώς θα δυναμώσουν η οργάνωση, η συμμετοχή και η διεκδίκηση για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Πώς θα δυναμώσει η απαίτηση για επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ με όχι λιγότερα από 600 ευρώ. Εβαλαν επιτακτικά το ζήτημα να μη χαθεί άλλος χρόνος, ότι η καταδίκη αυτής της κατάστασης πρέπει να εκφραστεί και με τη μαζική συμμετοχή των νέων και κυρίως των ανέργων στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη, ότι πρέπει να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των ανέργων, με Επιτροπές Αγώνα αλλά και στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές. Για να γίνει πράξη το σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν»!

Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή 5 Ιούνη, μέρα πολύμορφης δράσης για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης και τους πρακτικάριους στις δομές Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ