Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας

Με γενικόλογες διακηρύξεις για τη σημασία της Παιδείας σφραγίστηκε η χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας. Ο Αλ. Τσίπρας επισκέφτηκε το χώρο από τον οποίο γίνεται η μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια έγινε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσε πως ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να υπάρχει προγραμματισμός σχεδίου δράσης και έλεγχος της πορείας του σε μηνιαία βάση, «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, αλλά και να οικοδομήσουμε ένα άλλο όραμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας». Βέβαια, δείγματα γραφής της πολιτικής για την Παιδεία έχει ήδη δώσει η κυβέρνηση, που δεν έχει θίξει σε τίποτα μέχρι τώρα τη στρατηγική που έχει χαράξει η ΕΕ για την Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες αλλά και τη συνυπέγραψε, επικαλείται τους δημοσιονομικούς περιορισμούς απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση, συνεχίζει και εφαρμόζει τελικά αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια των υποψηφίων κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι «ένας θεσμός που πρέπει να εξετάσουμε, όχι σε ό,τι αφορά την εγκυρότητά του, αλλά να εξετάσουμε αν μπορούμε να τον καλυτερεύσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή». Αναφορά έκανε και σε ανάγκη ανάσχεσης του φαινομένου της μετανάστευσης επιστημονικού δυναμικού από την Ελλάδα, ενώ για μια ακόμα φορά, δηλώθηκε από πρωθυπουργικά χείλη πως η Παιδεία είναι προτεραιότητα: «Προσωπικά δίνω πολύ μεγάλο βάρος. Θεωρώ ότι αυτό το υπουργείο ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα υπουργεία. Ισως μαζί με το υπουργείο της Υγείας, είναι αυτό που θα κρίνει σε βάθος τετραετίας το αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org