Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στα χνάρια των ανταρτών στην Πάρνηθα

Την Κυριακή η πεζοπορία που διοργανώνουν το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ

Η αναψυχή, η σωματική άσκηση και η γνωριμία ιστορικών τόπων που αφορούν τη δράση του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ, συνδυάζονται στην πεζοπορία που διοργανώνει, την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιούνη, στα μονοπάτια της Πάρνηθας, το ΚΣ της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η πεζοπορία θα αρχίσει από τη Μονή Κλειστών, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, θα κινηθεί δυτικά της κορφής Αρμα, στο μονοπάτι που οδηγεί στο οροπέδιο Σκούρτων και θα τερματίσει απέναντι από το αρχαίο φρούριο της Φυλής, στη θέση Αγ. Παρασκευή.

Η διαδρομή περνά από ένα μικρό μέρος από τα μονοπάτια που συνέδεαν την Αθήνα με την ηπειρωτική Ελλάδα, τμήμα ενός συμπλέγματος μονοπατιών που χρησιμοποιούνταν σ' όλη τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, για το χτύπημα των δυνάμεων των ναζί. Αργότερα, τα ίδια μονοπάτια χρησιμοποιήθηκαν για το πέρασμα αγωνιστών από την Αθήνα στις περιοχές όπου είχε τον έλεγχο ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Το Δεκέμβρη του '44, στη Μονή Κλειστών, συνεδρίαζε η ΚΕ του ΕΑΜ, ενώ μάχες στην περιοχή δόθηκαν και το '43 και το '48.

Δηλώσεις για συμμετοχή γίνονται στις τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ και στη διεύθυνση της ΚΝΕ: kne@kne.gr. Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο), στις 7.00 το πρωί. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ιδιαίτερα πως τόσο η φύση της διαδρομής, όσο και η χρονική διάρκειά της, δεν είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org