Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να γίνουν τώρα οι μετεγγραφές

Απαιτώντας να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η Επιτροπή πρωτοετών φοιτητών Αρχιτεκτονικής, η Επιτροπή Γονέων και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών συγκεντρώθηκαν, χτες το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απρίλη, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή που έκαναν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του τότε υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου, όσο και ο σχετικός νόμος (4264/2014), που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των φοιτητών, προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πρωτοστάτησαν σε αλλεπάλληλες και πολύμορφες κινητοποιήσεις και δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές και να ενισχυθούν οικονομικά τα ιδρύματα. Παράλληλα, το ΚΚΕ στήριξε τους φοιτητές υπό μετεγγραφή με παρεμβάσεις και Ερωτήσεις στη Βουλή.

Οι φοιτητές και οι γονείς ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org