Πέμπτη 28 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ
Κατέθεσε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Παραγιουδάκης, που κατέθεσε χτες στη δίκη για τις μίζες από τα εξοπλιστικά, επισήμανε πως η προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων ήταν πολιτική απόφαση. «Επέλεγε το ΚΥΣΕΑ το όπλο που νόμιζε πως μπορούσε να είναι χρήσιμο στην εξωτερική του πολιτική. Αυτό μας είχε γίνει βίωμα. Αυτό μας είχε γίνει συνείδηση. Η κυβέρνηση δεν επέλεγε αυτό που έλεγαν οι στρατιωτικοί» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «ο υπουργός Αμυνας έκανε από τα καθήκοντά του μία εισήγηση και όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ αποφάσιζαν βάσει της εισήγησης του υπουργού και είχε πολιτικούς λόγους να αποφασίζει». Μάλιστα, όπως κατέθεσε, «στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ, έγιναν κάποιες ερωτήσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και η εισήγηση του υπουργού έγινε αποδεκτή. Ηταν τόσο τεκμηριωμένη η πρόταση για τη γερμανική εταιρεία από την οποία θα παίρναμε τα υποβρύχια και τη συνεργασία με τα ναυπηγεία, που και να ήθελε κάποιος, δε θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κατά της εισήγησης. Αλλωστε, τα τρία ΚΥΣΕΑ που είχαν προηγηθεί, είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια, ανετέθη στον υπουργό Αμυνας να υλοποιήσει την απόφαση αυτή».

Επίσης, χτες, η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Α. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, ανέπτυξε στους δικαστές τα επιχειρήματά της επί της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της (σ.σ. 6η αίτηση αποφυλάκισης).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ