Τετάρτη 27 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκρίθηκε το ΔΣ της ΕΡΤ

Με τη θετική γνώμη των βουλευτών της συγκυβέρνησης, εγκρίθηκε προχτές τα μεσάνυχτα και μετά από συνεδρίαση 10 ωρών, η πρόταση του υπουργού Επικρατείας για τα πρόσωπα που διορίζονται στο προεδρείο του Συμβουλίου στην ΕΡΤ. Πρόκειται για τον Δ. Τσακνή στη θέση του προέδρου και τον Λ. Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Συγκεκριμένα, για τον Δ. Τσακνή εκφράστηκαν θετικά 9 βουλευτές, 4 κατά και 2 παρών. Για τον Λ. Ταγματάρχη θετικά εκφράστηκαν 7 βουλευτές, 5 κατά και 3 παρών, ανάμεσα στους οποίους και η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Το ΚΚΕ ψήφισε παρών για όλους, καθώς, όπως επισήμανε ο βουλευτής του Κόμματος και μέλος της Επιτροπής, Γ. Γκιόκας, «για μας, το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό» και πως παρά τις όποιες προθέσεις των μελών της διοίκησης, «όλα τα πρόσωπα είναι υποχρεωμένα, από αυτό το νόμο για την ΕΡΤ, να κινηθούν σε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο που προβλέπει τον τρόπο διορισμού, ότι ο διευθύνων σύμβουλος θα έχει υπεραρμοδιότητες και υπερεξουσίες, ένα πλαίσιο που είναι πιο πίσω όσον αφορά τα εργασιακά και άλλα δικαιώματα από αυτό που υπήρχε, το πλαίσιο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ