Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι πραγματικές αιτίες για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής

Στην ανοιχτή σύσκεψη για την Υγεία που έγινε από τις Κομματικές Οργανώσεις στις 15/5 στη Λαμία, ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, επισήμανε ότι και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας, ακριβώς γιατί εφαρμόζει τη στρατηγική της ΕΕ, που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οπως τόνισε: «Το τρίτο Κοινοτικό Πρόγραμμα Δράσης της ΕΕ με τίτλο "Υγεία για την Ανάπτυξη" για την περίοδο 2014-2020, το οποίο αποτελεί μέρος της κεντρικής στρατηγικής "Ευρώπη 2020" για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, είναι χαρακτηριστικό και επιτρέπει να ερμηνευτεί η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Πρόσθεσε πως «η διαφημιστική απάτη στην οποία αναλώνεται η κυβέρνηση και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, προσκρούει στην πραγματικότητα, που τονίζει ότι οι ασθενείς πληρώνουν τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το χρόνο στα δημόσια νοσοκομεία για εξετάσεις και άλλες επισκέψεις», ενώ το 5ευρω θα το πληρώσουν με άλλους τρόπους, από την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση διατηρεί ακόμα τα χαράτσια του 1 ευρώ για τις συνταγές και του 15% για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ διαχειρίζεται τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, που προβλέπει μείωση των δαπανών για την Υγεία κατά 22,9% σε σχέση με το 2014.

Με τις προσλήψεις 4.500 υγειονομικών που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, ουσιαστικά συντηρείται η ίδια επικίνδυνη κατάσταση, αφού μόνο το διάστημα 2012-2015, αποχώρησαν από τις μονάδες Υγείας πανελλαδικά 5.226 υγειονομικοί.

Καμιά αναμονή, κάθε εφησυχασμός οδηγεί σε τραγωδίες

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας, τόνισε ο Γ. Μαρίνος, δεν επιτρέπει την παραμικρή αναμονή, κάθε εφησυχασμός οδηγεί σε τραγωδίες.

Ο αγώνας για την Υγεία δεν είναι υπόθεση μόνο των υγειονομικών, είναι υπόθεση συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος κι αυτό επιβάλλεται να εκφραστεί με τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα:

-- Για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

-- Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών.

-- Επαναλειτουργία δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας που έκλεισαν.

-- Αμεση καταβολή όλων των οφειλών σε μισθούς, υπερωρίες και εφημερίες στους εργαζόμενους.

-- Εξασφάλιση από το κράτος πλήρους τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.

Και υπογράμμισε: Η άνοδος της απαιτητικότητας των λαϊκών δυνάμεων είναι κρίσιμη υπόθεση. Η οργανωμένη πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, για το δυνάμωμα της διεκδίκησης με κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, αποκτά μεγάλη σημασία. «Αποτελεί βάση για την ανάπτυξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας».

Για να συγκεντρωθούν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, που αποφασιστικά θα συγκρούονται με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ώστε να περάσει το τιμόνι της εξουσίας στην εργατική τάξη, στις λαϊκές δυνάμεις, να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και να ανοίξει ο σοσιαλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ