Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η στήριξη της παραγωγής φαρμάκου

«Θα αλλάξουμε εντελώς το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, απ' το βήμα του Συνεδρίου «Shaping the Future of Healthcare in Greece».

Στη συνέχεια, κάλεσε τις «φαρμακευτικές εταιρείες να επιδείξουν λογική και κατανόηση» και ιδιαίτερα τις πολυεθνικές να επενδύσουν στην Ελλάδα, παράγοντας τα δύο φάρμακα που έχουν τη μεγαλύτερη διάθεση στη χώρα. «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα», είπε ο υπουργός. «Θα βρούμε τους τρόπους για να στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα».

Βέβαια, οι πολυεθνικές του φαρμάκου έχουν κάνει τα σχέδιά τους πολύ πιο νωρίς και με άλλους όρους και δεν περίμεναν τις εκκλήσεις του Π. Κουρουμπλή για επενδύσεις -και μάλιστα παραγωγικές- στην Ελλάδα. Εχουν σχεδιάσει να προχωρήσουν σε κάποιες συσκευασίες εντός της Ελλάδας, καθώς και στη συμμετοχή τους σε κάποιες κλινικές μελέτες. Οσον αφορά τα υπόλοιπα, απ' τις δηλώσεις του υπουργού διαφαίνεται η αγωνία του για το μείγμα της πολιτικής που θα στηρίξει τις ντόπιες και ξένες εταιρείες, καθώς αυτές μπορούν να προχωρήσουν σε παραγωγή φαρμάκου.

Για εκείνο που δεν έδειξε να αγωνιά ο υπουργός ήταν οι άρρωστοι που υποχρεώνονται να πληρώνουν συμμετοχή 25,8% μόνο για τα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Τα υπόλοιπα τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ