Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Η μόνη εθνική στρατηγική αυτή του κεφαλαίου

«(...) Το επείγον ζήτημα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να κάνει επιτέλους την επιλογή, τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται. Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων - ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέμματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Οτι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός. Οτι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική, αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος».

Αυτά είπε, ανάμεσα σε άλλα, χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της συνάντησής του, στην Αθήνα, με τον Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρο της ομάδας της ονομαζόμενης Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, πιέζοντας την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα μια συμφωνία με τους δανειστές εφαρμόζοντας χονδρικά το μείγμα διαχείρισης της προηγούμενης συγκυβέρνησης και παίρνοντας τα προαπαιτούμενα στον ευρωμονόδρομο νέα αντιλαϊκά μέτρα.

«Δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται», επέμεινε ο Βενιζέλος, και συνέχισε: «Πρέπει να προχωρήσουμε στον μόνο δρόμο που υπάρχει και ήδη δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ηδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ