Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέρα δράσης των ΕΒΕ ενάντια στη φορολεηλασία

«Δεν πάει άλλο! Δεν έχουμε να πληρώσουμε», θα διαδηλώσουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 10 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους.

Στην Αττική, κινητοποίηση θα γίνει στις 9 π.μ. στην Ομόνοια. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους των ΕΒΕ να συζητήσουν και να αποφασίσουν πολύμορφες πρωτοβουλίες τη συγκεκριμένη μέρα. Ηδη στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί η ΟΒΣΑ, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, η Ενωση Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων και Βιοτεχνών Ν. Ηρακλείου, η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Ν. Ιωνίας και η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Μεταμόρφωσης, που οργανώνουν στις 10 Ιούνη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ Ν. Ηρακλείου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους αυτοαπασχολούμενους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν στις 10 Ιούνη, στις 8.30 π.μ., στο ΚΕΑΟ, για το Φορολογικό και τα χρέη. Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Κατάργηση του ν. 4110/2013. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%. «Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org