Σάββατο 23 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου από την ΕΔΥΕΘ

MotionTeam

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, με σημείο εκκίνησης την πύλη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και τερματισμό το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποιήθηκε χτες, ανήμερα της δολοφονικής επίθεσης που οδήγησε στο θάνατο του αγωνιστή της Ειρήνης. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Στο Λαϊκό Δρόμο συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές, νέοι από τα προγράμματα απεξάρτησης των θεραπευτικών κοινοτήτων «ΑΡΓΩ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και «ΙΘΑΚΗ» του ΚΕΘΕΑ, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Οπως είπε ο εκπρόσωπος των μελών του «ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ», «με τη συμμετοχή μας θέλουμε να τιμήσουμε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και ταυτόχρονα στέλνουμε το μήνυμα ότι η άσκηση και η άθληση είναι υγεία».

Μπροστά στην πύλη του ΑΧΕΠΑ, ο Μπ. Βέλλης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, αλλά και στους αγώνες που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια. Κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του, σε αγώνα για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας σε κάθε πτυχή της ζωής του. Σε πάλη για να ανοίξει οριστικά ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οι δρομείς, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής της ΕΔΥΕΘ, μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου, τερμάτισαν μπροστά στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού. Εκεί που πριν 52 χρόνια, στις 22 Μάη 1963, ο βουλευτής της ΕΔΑ και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του, λίγες μέρες μετά, στις 26 Μάη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Μπροστά στο μνημείο, μίλησε ο Μ. Σπυριδάκης, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και κάλεσε το λαό να επαγρυπνεί και να είναι έτοιμος να απαντήσει αγωνιστικά, κρατώντας για σημαία του τα δικά του και μόνο συμφέροντα.

Στη συνέχεια, απένειμε τιμητικούς επαίνους σε όσους συμμετείχαν στο Λαϊκό Δρόμο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ, της ΟΓΕ, της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ