Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαζικά διαδήλωσαν και οι συνταξιούχοι

Βρέθηκαν δίπλα στους απεργούς υγειονομικούς. Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η χτεσινή συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η χτεσινή συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα
Τη δική τους σφραγίδα έβαλαν στις χτεσινές κινητοποιήσεις για την Υγεία οι συνταξιούχοι, με συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά πόλεις.

Στην Αθήνα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, έκαναν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας, όπου ήταν προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση των υγειονομικών. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε στον υπουργό Υγείας υπόμνημα με τα αιτήματά τους και ορίστηκε συνάντηση για τις 27 Ιούνη.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν για την κατάσταση στην Υγεία που σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με συνθήματα όπως «Οι κόκκινες γραμμές σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία - Κάτω τα χέρια απ' τα νοσοκομεία».

«Απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Υγείας τώρα, είναι άμεση ανάγκη», σημείωσε ο Δ. Κουμπούρης, μιλώντας στους συνταξιούχους έξω από το υπουργείο. Κάλεσε σε ετοιμότητα μπροστά στις αντιλαϊκές εξελίξεις και υπενθύμισε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι συνταξιούχοι στην Αθήνα στις 23 Ιούνη, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων έγιναν την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος με τις απεργιακές συγκεντρώσεις των υγειονομικών, σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Μεταξύ άλλων, στη Λάρισα έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, πορεία και διαμαρτυρία στη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε έξω από νοσοκομείο, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας έγινε και στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αλεξανδρούπολη και Δράμα, οι συνταξιούχοι βρέθηκαν έξω από τα νοσοκομεία, στη Νάουσα στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα στην Πλατεία Καπνεργάτη και στην Ξάνθη στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Κρήτη, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας στο Ηράκλειο έκαναν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία. Συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης. Συγκέντρωση έγινε και στη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org