Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Υπονομεύουν τη σημερινή απεργία στην Υγεία

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της σημερινής πανυγειονομικής απεργίας. Οργωσαν τα νοσοκομεία, ενημέρωσαν τους συναδέλφους, προκάλεσαν συζήτηση στα Διοικητικά Συμβούλια. Πρωτοστάτησαν στη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων. Ταυτόχρονα, πλήθυναν μπροστά στην απεργία οι κοινές δράσεις με τις Λαϊκές Επιτροπές, οι πρωτοβουλίες για τα κλαδικά ζητήματα των υγειονομικών, όπως με τις επισχέσεις των γιατρών.

Κάτω από αυτή την πίεση, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε πανυγειονομική απεργία για σήμερα 20 Μάη, την οποία καταψήφισαν μόνο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ΟΕΝΓΕ, όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αρχική διαφωνία τους στην απεργία, αποφάσισαν απλά «να συμμετάσχουν» και αυτό πέντε μέρες πριν!!!

***

Προκαλεί οργή και πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο η τελευταία ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης «ΜΕΤΑ Υγειονομικών», τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για τα άθλια ψέματα που γράφει. Λίγες μέρες πριν την πανυγειονομική απεργία την οποία ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και πέρα από τις μια σειρά αρλούμπες και ασυναρτησίες που γράφει, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει αναλάβει βρώμικο ρόλο απέναντι στο ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους.

Ενδεικτικά:

  • Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αθωώσει την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της, ρίχνοντας το φταίξιμο στους «διεθνείς τοκογλύφους-δανειστές», στη «νεοφιλελεύθερη πολιτική» και τις «μνημονιακές διοικήσεις». Αχνα δε βγάζει για την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει «με τα μπούνια» με το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και τους άλλους «ανυπόταχτους» θεσμούς της πάλαι ποτέ τρόικας.
  • Θέλει να βάλει τους εργαζόμενους στο φιλοκυβερνητικό μαντρί, να γίνουν αυλικοί της κυβέρνησης, να εναποθέσουν τα δικαιώματα και τις ελπίδες τους στην «πατριωτική» διαπραγμάτευση. Γι' αυτό αναφέρει: «Είχαμε τονίσει ότι αποφασιστικό ρόλο θα παίξει η ενεργοποίηση και κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα». Λες και διαπραγματεύονται για τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουν να παλεύει ο λαός για να μπορεί το κράτος να στηρίξει με ζεστό χρήμα, κονδύλια και άλλες ελαφρύνσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να γίνουμε ακόμα φτηνότεροι εργαζόμενοι.
  • Εκεί που ξεπερνάνε κάθε όριο οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ, είναι στη βρώμικη αντι-ΠΑΜΕ επίθεση. Πάνω στον πανικό τους, ουσιαστικά υπονομεύουν την απεργία και καλούν σε ανοιχτή απεργοσπασία. Γράφουν: «Ταυτίζεται (το ΠΑΜΕ) με τους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ... για να έχει τη στήριξή της στην κινητοποίηση που οργανώνεται από δικές του δυνάμεις στην Υγεία στις 20 Μάη». Τέτοιο μίσος οι αριστεροί κυβερνητικοί συνδικαλιστές για την απεργία, που βαφτίστηκε ακόμα και αυτή απλά μια «κινητοποίηση του ΠΑΜΕ»!!!
  • Το αποκορύφωμα της ψευτιάς είναι πως κατηγορούν ότι «κάνει (το ΠΑΜΕ) κωλοτούμπες σε θέσεις που είχε, όπως στις επισχέσεις των γιατρών... η στάση του είναι τυχοδιωκτική». Αυτό με τις κωλοτούμπες ας το αφήσουμε, γιατί σήμερα όποιο λεξικό και αν ανοίξεις, δίπλα στη λέξη «κωλοτούμπα» έχει το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλες δε τις επισχέσεις των γιατρών, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κάλεσμα να σταματήσουν και οι απλήρωτοι γιατροί να κάνουν αναμονή και υπομονή, γιατί η νέα κυβέρνηση είναι «πολύ νέα». Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με διοικητές σε μια σειρά νοσοκομεία (π.χ. «Φλέμινγκ») απειλούσαν τους ειδικευόμενους που ήταν σε επίσχεση.
  • Λένε όμως και κάτι ακόμα: Οτι αυτά τα κάνει «(το ΠΑΜΕ) για να χτυπήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» (!!!). Δηλαδή, όποιος είναι απλήρωτος, όποιος δεν έχει να χρυσοπληρώσει για νοσηλεία, εξετάσεις και φάρμακα, όποιος βιώνει τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, πρέπει να το βουλώσει, γιατί τα κάνει «για να χτυπήσει την κυβέρνηση» (!!!) Οποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους μνημονιακούς (!!!) Παλιό το έργο. Τριάντα χρόνια το ζούσε ο λαός μας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τώρα θα το ζει και με το νέο ΠΑΣΟΚ.
***

Είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος δρόμος για να αλλάξει η ζωή μας είναι ο αγώνας και αυτός θα είναι αποτελεσματικός όταν στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά τους. Οταν συμβάλλει στην ισχυροποίηση του κινήματος, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει. Οσο πιο γρήγορα παραμερίσουμε τα εμπόδια που βάζουν οι συνδικαλιστικοί σύμμαχοι της συγκυβέρνησης.


Γ. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα με πανυγειονομική απεργία οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία(2022-02-23 00:00:00.0)
Προσανατολίζονται σε απεργία για τις 20 Μάη(2015-04-22 00:00:00.0)
Απεργία «στα χαρτιά»(2014-09-28 00:00:00.0)
"Κλείνουν" οι εφημερίες στην Α' Ζώνη(1998-09-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία(1998-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ