Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίνει τα αποθεματικά ο Δήμος Βόλου

Να δοθούν τ' αποθεματικά του δήμου Βόλου στην ΤτΕ, όπως ζητάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμφωνούν η δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Αυτή η συμφωνία - σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ - επιβεβαιώνει την πολιτική τους ταύτιση παρά τις αποπροσανατολιστικές κατά καιρούς υβριστικές τους ψευτοαντιπαραθέσεις και τονίζει: «Η απόφασή τους αυτή δεν απορρέει από "πατριωτικό καθήκον". Είναι μέτρο ύστερα από αξίωση της τρόικας και των "θεσμών" για τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών των δήμων. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν τα αποθεματικά, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υποδομές και σε προσωπικό, που, μαζί με την υποβάθμιση των υπηρεσιών, διαμορφώνουν εχθρικό τοπίο για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ κατέθεσαν πρόταση που περιλαμβάνει:

  • Καμιά παραχώρηση των αποθεματικών και των διαθεσίμων για πληρωμή του χρέους και των δανειστών.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των περιφερειών και των δήμων με αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 45%.
  • Εξασφάλιση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.
  • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλομένων σ' αυτήν. Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για νησιά και απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.
  • Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου («Καλλικράτης» - μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνουν την ΤΔ να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στο Δήμο Βόλου. Με αποφάσεις των σωματείων τους να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ και να απαιτήσουν να σταματήσει η εφαρμογή της πολιτικής που στόχο έχει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ