Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Εμπλοκή με την επίσκεψη στις ΗΠΑ

Εμπλοκή φαίνεται να σημειώνεται στα της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου στις ΗΠΑ, όπου κανονικά επρόκειτο να συναντηθεί αύριο με τον Αμερικανό ομόλογό του Α. Κάρτερ, ο οποίος άλλωστε του είχε απευθύνει αρχικά την πρόσκληση.

Κατά πληροφορίες, το γραφείο του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου ενημέρωσε μόλις χτες την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ότι ο Αμερικανός υπουργός δεν μπορεί να συναντήσει τον Καμμένο, επικαλούμενος φόρτο εργασίας κλπ. Επίσης, αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο ο Π. Καμμένος να συναντηθεί έστω με τον Αμερικανό υφυπουργό Αμυνας Ρ. Γουόρκ. Υπήρξαν μόνο κάτι διαρροές ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για Θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ, την οποία είχε δει πριν μερικές βδομάδες, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Π. Καμμένος έφτανε αργά χτες το βράδυ, ώρα Ελλάδας, στις ΗΠΑ, κατευθείαν από τις Βρυξέλλες, όπου είχε παρευρεθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ...

Ως λόγοι αυτού του «αδειάσματος» -όπως το χαρακτηρίζουν και κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα- είναι, κατά τις ίδιες πηγές, η υπόθεση του Σ. Ξηρού και της δυνατότητας που του δίνει η κυβέρνηση να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του εκτός φυλακής, αλλά και η ευρεία δημοσιοποίηση από πλευράς Καμμένου της προθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις εν Ελλάδι αμερικανο-ΝΑΤΟικές στρατιωτικές υποδομές.

Οι Αμερικανοί φέρονται να έχουν διαμηνύσει αρμοδίως και στην τωρινή συγκυβέρνηση ότι δε θέλουν τέτοια θέματα να λαμβάνουν δημοσιότητα, αλλά αντίθετα να προωθούνται στα ...μουλωχτά, καθώς ενοχλούνται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα γίνονται «ακόμα» διαδηλώσεις ενάντια στην τέτοια παρουσία τους εδώ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΑΤΟικός σημαιοφόρος, με τη χώρα στρατόπεδο των ΗΠΑ(2018-10-20 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση(2018-10-11 00:00:00.0)
Επικίνδυνα μαντάτα από την επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ(2018-10-11 00:00:00.0)
Συναντήσεις Πάιατ με Καμμένο - Δραγασάκη(2018-02-03 00:00:00.0)
Στόχος των ΗΠΑ η πυρηνική υπεροπλία(2012-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ