Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

Μετά τις επιτυχημένες πορείες Ειρήνης που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια σειρά πόλεις της χώρας, συνεχίζονται και αυτήν τη βδομάδα οι πολύμορφες δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιιμπεριαλιστικής - φιλειρηνικής δράσης του Μάη του 2015, που αναπτύσσουν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Επιπλέον, κινητοποίηση πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Ρόδο, ενάντια στις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τις επόμενες μέρες:

  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στη Λάρισα:

-- Πορεία Ειρήνης πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, από την Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα από το Μεζούρλο και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη Ρόδο:

-- Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 22/5, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κύπρου. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην εξαγγελία του υπουργού Αμυνας για νέα βάση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πιθανότερο σημείο τη Ρόδο ή την Κάρπαθο. «Δεν είναι άσχετη η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη καθώς και ο ελλιμενισμός αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Ρόδο τις προηγούμενες μέρες. Οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν αδιάφορο το ταξικό εργατικό κίνημα», σημειώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού και καλεί στην κινητοποίηση.

Στο Ακτιο:

-- Το Σάββατο, 23/5, πραγματοποιείται συγκέντρωση στη ΝΑΤΟική Βάση στο Ακτιο (19.30 στην πύλη της Βάσης) και πορεία στους δρόμους της Λευκάδας (στις 20.30). Στη συγκέντρωση καλούν οι Επιτροπές Ειρήνης της βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς και Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στην Κρήτη:

-- Παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας πραγματοποιούν την Κυριακή 24/5 οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Το ραντεβού για το Ηράκλειο είναι στις 8 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καλεί τους οικοδόμους να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στην παγκρήτια κινητοποίηση.

Στη Λέσβο:

-- Πορεία ειρήνης την Κυριακή 24/5, στις 6.30 μ.μ. από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς.

  • ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-- Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στις Συκεές, εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Συκεών στα νέα γραφεία της, επί της οδού Αγ. Δημητρίου 37, με προβολή της ταινίας «Ζ».

-- Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Αλάνα Τούμπας) εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης, με προβολή της ταινίας «Ζ».

-- Σήμερα Τετάρτη, εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΕΕΔΥΕ διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης νομού Ροδόπης, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, στις 8.30 μ.μ., στο «ΘΡΑΚΙΚΟ ΩΔΕΙΟ». Θα μιλήσει ο Θανάσης Καδρούδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης. Θα παρουσιασθεί το θεατρικό έργο του Μπ. Μπρεχτ «Η Μάνα», σε διασκευή από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης.

-- Την Παρασκευή, 22/5, στη Θεσσαλονίκη λαϊκός δρόμος από το ΑΧΕΠΑ μέχρι το μνημείο του Γρ. Λαμπράκη με τη συμμετοχή νεολαίων από συλλόγους και το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» και στις 12 μ. κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη.

-- Στις 7 Ιούνη, κοινή εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς, στη Νέα Σάντα, ενάντια στη λειτουργία του στρατοπέδου εκπαίδευσης της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Εκκίνηση αυτοκινητοπομπής από τη Θεσσαλονίκη στις 9.30 π.μ., με τη συμμετοχή αυτοκινήτων και λεωφορείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ