Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Τώρα διασφάλιση παραμονής στην Ευρωζώνη

«O πρωθυπουργός πρέπει να κόψει αμέσως αυτή τη συζήτηση και να λάβει τις αποφάσεις του με βάση τη λαϊκή εντολή και την επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας για παραμονή στην Ευρωζώνη», λέει το Ποτάμι και καλεί και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα να διασφαλίσει τη στρατηγική της εγχώριας αστικής τάξης για παραμονή στην ΕΕ και στο ευρώ.

Το Ποτάμι ανησυχεί για το γεγονός ότι η συμφωνία «πήρε νέα μετάθεση για τις αρχές Ιουνίου» και τονίζει στον πρωθυπουργό ότι «η χώρα δεν μπορεί να παραμένει δέσμια των εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ και των ενδοκυβερνητικών ισορροπιών με τον ακροδεξιό εταίρο».

Αλλωστε, στο Ποτάμι έχουν διαμηνύσει με χίλιους τρόπους στον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει και να φέρει για ψήφιση τη συμφωνία στη Βουλή, υποσχόμενοι την ψήφο τους ή έστω να ζητήσει συζήτηση σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με προφανή στόχο την καλλιέργεια κλίματος ευρύτερων συναινέσεων, προκειμένου οι αστικές πολιτικές δυνάμεις να περάσουν ευκολότερα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στο λαό.

Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του Γ. Μαυρωτάς μιλώντας χτες στη ΝΕΡΙΤ μίλησε για «ένα πνεύμα ευρύτερης συναίνεσης που εκφράζεται από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ