Τετάρτη 20 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάσωση μεταναστών στο Ιόνιο

Σώοι εντοπίστηκαν μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, ταξιδεύοντας στο Ιόνιο. Συγκεκριμένα, με ταχύπλοο του Λιμενικού και ένα ιδιωτικό σκάφος, μεταφέρθηκαν στο Γάι των Παξών οι 38 μετανάστες που βρίσκονταν σε ακυβέρνητο ξύλινο πλοιάριο, το οποίο χτες εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε 12 μίλια νοτιοδυτικά των Αντίπαξων.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όταν έλαβε το σήμα κινδύνου, ενημέρωσε αμέσως για την υπόθεση τα πλησιέστερα λιμεναρχεία και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης. Κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους ελικόπτερο, δύο σκάφη του Λιμενικού και παραπλέον σκάφος. Οι μετανάστες μετά τους Παξούς θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Εξάλλου, χτες, 35 αλλοδαποί πιάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου της Λέσβου, 48 στην περιοχή Αγίας Ελένης της Χίου, 36 στη θαλάσσια περιοχή Μαρίνα της Κω, 64 στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι του νησιού, 37 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, 52 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Οινουσσών, 62 στο λιμένα της Χίου και 36 πάλι στο Φαρμακονήσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ