Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ζητά ενημέρωση, διατίθεται για ρόλο

Ενημέρωση στο Κοινοβούλιο από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, σχετικά με το πώς προχωρούν τα παζάρια με τους δανειστές. Ταυτόχρονα, θέτει ζήτημα ικανότητας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί αποδοτικά για τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, ενώ επιδιώκει για τον εαυτό του και το κόμμα του ενεργό ρόλο, ξανά, στις διαπραγματεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Βενιζέλος μιλά για «παράταση της αβεβαιότητας κάτω από την οποία πορεύεται η χώρα μετά τις εκλογές, με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα οικονομικά της μεγέθη και στη διαπραγματευτική της θέση».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Τσίπρα, σημειώνει: «Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την εναγώνια επιστολή σας προς τους επικεφαλής των τριών θεσμών και την τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τα όσα ελέχθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ, εντείνουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθαρή γραμμή και παραπαίει».

Προσθέτει: «Η κυβέρνηση, ρητορικά αυτάρεσκη και πρακτικά απολύτως αδύναμη, κινείται ερήμην της Βουλής και αγνοεί τα κόμματα και όσους χειρίστηκαν προηγούμενες φάσεις της διαπραγμάτευσης. Δεν ενδιαφέρεται για ένα στοιχειώδες επίπεδο εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης». Σε αυτή τη βάση, ζητά από τον πρωθυπουργό «να ενημερώσει τη Βουλή καθαρά, υπεύθυνα και συγκεκριμένα για το πού πορεύεται η χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ