Τρίτη 19 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Μια άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή»

Τη διαθεσιμότητά του να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, ώστε να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν κεφάλαιο και ευρωμονόδρομος, διακήρυξε ο Στ. Θεοθωράκης, μιλώντας την Κυριακή σε κομματικού ακροατήριο του Ποταμιού, μιλώντας ανοιχτά για «μια άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή».

Είπε, μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η κυβέρνηση σήμερα - μια κυβέρνηση που δεν σώζεται. Μια κυβέρνηση που δεν μπορείς να βρεις λόγους να την υποστηρίξεις. Με ρώτησαν και γιατί ψάχναμε λόγους να υποστηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση. Και ίσως το ίδιο να αναρωτήθηκαν και κάποιοι από εσάς. Είναι λάθος. Ψάχναμε και ψάχνουμε λόγους να στηρίξουμε τη χώρα»...

Συνέχισε: «(...) προκύπτει ένα ερώτημα: "Και τι θα κάνετε αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μια συμφωνία με τους εταίρους μας". Αυτό το ερώτημα είναι εύκολο για μας (...) μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στην Ευρώπη εμείς θα την ψηφίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στη συνέχεια θα στηρίξουμε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική νέων φόρων και νέας λιτότητας - αυτή τη φορά με αριστερή σφραγίδα», πρόσθεσε τασσόμενος ενάντια σε μέτρα που πολλοί απ' αυτούς φοβούνται ότι θα βυθίσουν σε νέο κύκλο ύφεσης την ντόπια καπιταλιστική οικονομία.

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε: «Οταν μια κυβέρνηση δεν πάει πουθενά, οι λύσεις είναι μόνο δύο, φίλοι μου. 'Η μια νέα κυβέρνηση από την ίδια Βουλή. 'Η εκλογές. Το Ποτάμι, για να αρχίσω από τα εύκολα, δεν θέλει εκλογές (...) Αν αποκλείσουμε όμως τις εκλογές, τι μας μένει; Μια άλλη κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή. Είναι δυνατόν; Είναι εύκολο; Τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα του 2015 - και πολλές φορές το ένα σενάριο είναι χειρότερο από το άλλο, και μέχρι να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε το λιγότερο κακό σενάριο».

Συμπλήρωσε: «Ο τόπος έχει ανάγκη λοιπόν από μια νέα κυβέρνηση λογικής και σύνεσης. Μια υπεύθυνη που θα υπηρετήσει ένα πατριωτικό σχέδιο και όχι ακροαριστερές και ακροδεξιές μονομανίες. Και μια τέτοια κυβέρνηση το Ποτάμι θα την στήριζε - χωρίς παζάρια για υπουργεία».

Παρακάτω, εξήγησε και τη χρησιμότητα του κόμματός του ως κομμάτι αυτής της νέας κυβερνητικής συμμαχίας στον εξωραϊσμό της ΕΕ και στην αποδοχή από μέρους του λαού της φτώχειας όπου τον καταδικάζουν: «Θα κρατήσουμε, λοιπόν, την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η συμφωνία δεν είναι της κακής Ευρώπης αλλά είναι της κακής διαπραγμάτευσης. Θα δείξουμε, δηλαδή, τον άλλο δρόμο που θα έπρεπε να είχαμε ακολουθήσει. Η μικρή συμφωνία που έρχεται, βέβαια, δεν θα σημάνει το τέλος της κρίσης», παραδέχτηκε κάνοντας σαφές ότι ράβεται νέο κουστούμι για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ