Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΓΔΜ
Συνάντηση στο φόντο της κρίσης στα Σκόπια

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ν. Ποπόσκι είχε χτες ο Ελληνας ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, στην Αττάλεια, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας «κρίσης» στη γειτονική χώρα, καθώς και την «ανησυχία» του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι «τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος».

Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν τη «διμερή συνεργασία» των δύο χωρών, καθώς και «ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος». Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς, για το θέμα του ονόματος και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την «ευρωπαϊκή» και την «ευρωατλαντική» προοπτική της ΠΓΔΜ (βλ. ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ).

Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την προοπτική υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τις δύο πλευρές, εξέλιξη που, όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, «θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ