Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κανείς στη δουλειά σημερα στο «Νηρέα»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Νηρέας», με απόφαση του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Γιάλτρα Ευβοίας. Το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλει πως η εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Στο πλευρό τους βρίσκονται η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Κελαϊδίτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «ΖΑΒΕΛ», ο Σύλλογος εργαζομένων του ΓΝ Κύμης και η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο ΝΗΡΕΑΣ που έχει κατ' επανάληψη επιδοτηθεί και είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής μεσογειακών ψαριών σε όλο τον κόσμο (...) το 2013 μείωσε τους μισθούς, το 2010 είχε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και, όταν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα, δε βάζει μέσα σε όσους τα δικαιούνται τη συνάδελφο που απέλυσε και τα δυο ανήλικα παιδιά της!». Την καταγγελία του Συνδικάτου κατέθεσαν ως Αναφορά στον υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας έκαναν προχτές οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία «Κιολεΐδη» διεκδικώντας δεδουλευμένα, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και της γενικής τους συνέλευσης. Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν καθολική. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, χωρίς αποτέλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ