Παρασκευή 22 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αγωνιστική απάντηση στη φιέστα

«Καυτή» υποδοχή με πανό και συνθήματα επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με επικεφαλής τα στελέχη της Εργοστασιακής Επιτροπής χτες το πρωί, στην κουστωδία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της διοίκησης του ναυπηγείου, που, στα πλαίσια της προσπάθειας παράδοσης του ναυπηγείου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εγκαινίασαν την εγκατάσταση της υποδομής για την κατασκευή των υποβρυχίων!

Επικεφαλής της κουστωδίας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας και άλλοι. Μόλις ο υπουργός Αμυνας σηκώθηκε για να μιλήσει στη φιέστα όπου παραβρέθηκαν 300 προσκεκλημένοι, οι εργαζόμενοι άνοιξαν το πανό της Εργοστασιακής Επιτροπής που έγραφε «Οχι στην ιδιωτικοποίηση» και φώναζαν διαρκώς συνθήματα όπως: «Ναυπηγείο κρατικό, όχι ιδιωτικό», «Αυξήσεις και δουλιά ζητάει η εργατιά».

Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε πλατιά στους εργαζόμενους αναφέρεται επίσης ότι «για 5 χρόνια μέχρι και ο πρωθυπουργός επιστρατεύτηκε να μας κοροϊδεύουν συνειδητά, όλοι παρέα, για το "πρωτοποριακό" σχήμα, ότι στηρίζουν και του αναθέτουν δουλιές! Οτι είμαστε μέτοχοι και θα μοιραζόμασταν τα κέρδη! Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, που υπηρετούσαν ένα και μοναδικό στόχο, το "πνίξιμο" κάθε φωνής για αντίσταση και την τελική παράδοση του ναυπηγείου που επιχειρούν σήμερα οι ιδιώτες».

Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση μαζί με τη διοίκηση του ναυπηγείου, «έχουν μετατραπεί σε πλασιέ για τους υποψήφιους αγοραστές, διαφημίζοντας την προίκα του ναυπηγείου, σε μια προσπάθεια να το παραδώσουν στα "δόντια" της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η σημερινή (σ.σ. χτεσινή) φιέστα».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η αλήθεια είναι ότι θυσιάζονται και τα ναυπηγεία στα γενικότερα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών. Στην "παγκοσμιοποίηση" του κεφαλαίου αντιπαραθέτουμε τους παγκοσμιοποιημένους αγώνες της εργατικής τάξης. Αυτός είναι ο δικός μας "μονόδρομος"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ