Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΟΦΙΝ
Ζητά «περαιτέρω βήματα για την αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης»

«Χρειάζονται περαιτέρω βήματα που πρέπει να ληφθούν από τα κράτη - μέλη, αν και σε διαφορετικό βαθμό, για την αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής της πρόωρης εξόδου από την αγορά εργασίας, και με τη σύνδεση της ηλικίας συνταξιοδότησης ή συντάξεων με το προσδόκιμο ζωής». Αυτό αναφέρεται στην Εκθεση με τα «συμπεράσματα» του χτεσινού συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ σχετικά με τη «βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών «υπό το πρίσμα της γήρανσης του πληθυσμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις σε ορισμένα κράτη - μέλη της ΕΕ εξακολουθούν να είναι «ανεπαρκείς», προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση των δαπανών για τις συντάξεις. Πρόκειται δηλαδή για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται συνολικά στην ΕΕ των 28 κρατών - μελών, ανεξάρτητα από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΚΟΦΙΝ καλεί την Κομισιόν να φροντίσει για την τακτική και σε βάθος εκτίμηση της «βιωσιμότητας» των δημοσίων οικονομικών, την ανάλυση των επιπτώσεων από τη «γήρανση του πληθυσμού» σε συνεργασία με τις στατιστικές υπηρεσίες κ.ά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όρος της «βιωσιμότητας» του συνταξιοδοτικού συστήματος περιλαμβάνεται και στην περιβόητη κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ