Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε χτες κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής και το αίτημα του εισαγγελέα.

Οι νέες κατηγορίες που βαρύνουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή αφορούν ομιλία του στον Ασπρόπυργο στις 11/5/2011, με καθαρά ρατσιστικό, ναζιστικό περιεχόμενο και προτροπή σε πράξεις μίσους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε κατοίκους του Ασπροπύργου, τους προέτρεπε να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια», αναφερόμενος στους μετανάστες.

Σε σύνολο 225 παρόντων βουλευτών, υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 190 βουλευτές, κατά της άρσης ψήφισαν 18 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 17 βουλευτές. Να σημειωθεί ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη είχε ψηφίσει εκτός από την ΧΑ και η ΝΔ.

Ονομαστική ψηφοφορία έγινε και για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη για υπόθεση που αφορά εργατική διαφορά με υπάλληλο. Κατά της άρσης ψήφισαν 205 βουλευτές, υπέρ 15 και «παρών» δήλωσαν 5 βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ