Πέμπτη 14 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συναυλία από τον Θ. Μικρούτσικο με μελοποιημένη ποίηση του Χικμέτ

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ενότητας «Χικμέτ και Κινηματογράφος», ακολουθεί «Ο Χικμέτ στη Μουσική».

Το Σάββατο 16 Μάη, στις 8 το βράδυ,θα πραγματοποιηθεί συναυλία - μουσική παράσταση του Θάνου Μικρούτσικου πάνω σε έργα του ίδιου και του Μάνου Λοΐζου, που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό (Λεωφ. Ηρακλείου 145). Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Στίχους του ποιητή θα απαγγείλει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου. Παίζουν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), Βάσω Δημητρίου (κιθάρες) και ο Θάνος Μικρούτσικος στο πιάνο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος αρχίζει να δουλεύει πάνω στην ποίηση του Χικμέτ μέσα στην περίοδο της χούντας, το 1970, παρουσιάζοντας τα «Πολιτικά Τραγούδια», σ' ένα δίσκο με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη. Ο ίδιος θα παρουσιάσει και μερικά από τα τραγούδια του σπουδαίου μελωδού - συνθέτη και φίλου του Μάνου Λοΐζου. Στην παράσταση θα ακουστεί αρχειακό υλικό, με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη να ερμηνεύει το τραγούδι «Η πιο όμορφη θάλασσα», στην τελευταία συναυλία της ζωής της.

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ωρα προσέλευσης 7.30μμ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ