Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναζητήσεις για «μετασχηματισμό» και «νέο κόμμα»

Τα πατήματά τους ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ ώστε να αποτρέψουν την κομματική τους εξαΰλωση, εξετάζοντας ακόμα και τη μετεξέλιξή τους σε ένα «νέο κόμμα». Ταυτόχρονα, μια σειρά στελέχη λαμβάνουν θέση στην κούρσα διαδοχής ενόψει του συνεδρίου τους τον Ιούνη και της εκλογής νέας ηγεσίας.

Ενας εκ των ενδιαφερομένων, ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είπε χτες στο ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ»: «Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στις διαδικασίες του, παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία (...) Μαζί με πολλούς άλλους, προσπαθούμε να εκφράσουμε μία διαφορετική πολιτική αντίληψη. Θα ζητήσω από το Συνέδριο εντολή μετασχηματισμού της παράταξης μέσα από μία συλλογική ηγεσία, στην οποία εγώ θα έχω αναλάβει τη μεγαλύτερη ευθύνη».

Επέμεινε, εξάλλου, ότι «αυτή τη στιγμή, η χώρα και η παράταξη χρειάζονται ένα νέο κόμμα. Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι αδύνατο να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει το δρόμο του, που δεν είναι ο δρόμος του κέντρου, ούτε του ρεαλισμού ούτε της Ευρώπης πια. Εχει διαλέξει έναν επικίνδυνο δρόμο, και αυτό πρέπει να αφυπνίσει όλες τις δυνάμεις. Σε αναμετρήσεις τέτοιου τύπου, δεν αναμετρώνται κόμματα, αλλά δύο διαφορετικοί κόσμοι». Δήλωση που σκιαγραφεί σενάρια και σχέδια αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και σε αυτό το κομμάτι του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ