Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων στις 8 π.μ. στο «Περιβολάκι» στη Νίκαια

Με το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για μεταφορά της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλο χώρο, αλλά και την ανάγκη προστασίας των μαρτύρων από την Αστυνομία, ξεκινά σήμερα η δεύτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Να υπογραμμιστεί ότι στην έναρξη της δίκης στις 20 Απρίλη, παρά τα υποτιθέμενα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στην περιοχή, η εν λόγω ναζιστική οργάνωση έδειξε για ακόμη μία φορά το αποκρουστικό της πρόσωπο. Ομάδα τραμπούκων χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε φίλους του Παύλου Φύσσα που ήταν μάρτυρες κατηγορίας και κατευθύνονταν προς τις φυλακές.

Η έναρξη της δίκης επιβεβαίωσε, εξάλλου, τις ασφυκτικές συνθήκες διεξαγωγής της, αφού στην αίθουσα των φυλακών καλά - καλά δε χωρούσαν οι δικηγόροι, οι δημοσιογράφοι, οι μάρτυρες, οι συγγενείς των θυμάτων. Τέλος, προβλήματα υπήρχαν και με τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, τα κινητά τηλέφωνα και τη χρήση του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να διαμαρτύρονται πως δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο δικαστήριο, εκ των 69 κατηγορουμένων παρόντες ήταν 44. Στο εδώλιο δεν κάθισαν, γιατί δεν ήρθαν, οι περισσότεροι από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αλλά και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη διακόπηκε ώστε να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης σ' έναν από τους κατηγορούμενους.

Συγκέντρωση σωματείων και φορέων

Σε κινητοποίηση καλούν σωματεία και φορείς του Πειραιά, σήμερα, Πέμπτη, μέρα που ξεκινά και πάλι η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, στις 8 π.μ. στο «Περιβολάκι», στη Νίκαια.

Μεταξύ άλλων, κάλεσμα απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ. «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Να δυναμώνει η ταξική πάλη στους χώρους δουλειάς και ο αγώνας ενάντια στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα που την γεννά και θρέφει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής(2019-12-19 00:00:00.0)
Αμνησία, ψέματα και κωλοτούμπες από τους μάρτυρες υπεράσπισης των χρυσαυγιτών(2019-04-20 00:00:00.0)
Αναβολή δίκης χρυσαυγιτών(2018-10-09 00:00:00.0)
Δεκτό το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για αυτοπρόσωπη παρουσία κατηγορουμένων(2016-06-11 00:00:00.0)
Δρομολογήθηκε η συνέχισή της(2016-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ