Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Το Σάββατο 9 Μάη η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, 1945 - 2015, το Σάββατο 9Μάη, στις 20.00, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πλατεία των Διακοσίων Ηρώων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η μουσικοθεατρική παράσταση

Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Μπ. Μπρεχτ, Μ. Πλωρίτη, Ι. Ερενμπουργκ και Μ. Αξιώτη. Θα ακουστούν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Θ. Μικρούτσικου, Υπεραστικών, καθώς και αντάρτικα και τραγούδια του Κόκκινου Στρατού.

Θα παίξουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γουγής, Ελεάννα Γρηγορίου, Μαμμωνάς Βασίλης, Μπαλτάς Χρήστος, Μπότση Σοφία, Κατερίνα Οικονομίδη, Νίκος Παναγιωτούνης, Περογαμβράκης Ζαχαρίας.

Θα τραγουδήσουν οι: Ρόζα Γαργαλάκου, Σοφία Εμφιετζή, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Νατάσσα Μουσάδη, Σπύρος Μπουλής, Γιώργος Σαρρής, Θανάσης Χουλιαράς.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Γιαννούχος Δημήτρης (ντραμς), Εγγλέζος Κώστας (πιάνο), Ευαγγέλου Γιάννης (κιθάρα), Καμπουράκης Αλέξανδρος (ακορντεόν), Κατσαβός Αναστάσης (κιθάρα), Κουάντας Λευτέρης (μπάσο), Κουφαλάκος Δημήτρης (φαγκότο, φυσαρμόνικες), Τσόγκας Σωτήρης (μπουζούκι), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο).

Πούλμαν για το χώρο της εκδήλωσης

-- Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη, στις 6:15 μ.μ.

-- Πετράλωνα, στις 6:45 μ.μ. από γέφυρα «Πουλόπουλου» και στις 7 μ.μ. από πλατεία «Κοίλης» (Ανω Πετράλωνα).

-- Γαλάτσι, στις 6:45 μ.μ. από το «παλιό τέρμα» (Γαλατσίου και Βεΐκου).

-- Μπραχάμι, στις 6.30 μ.μ., από το «νέο τέρμα».

-- Ταύρος - Μοσχάτο, στις 6.15 μ.μ., από πλ. Μεταμόρφωσης και στις 6.30 μ.μ. από δημαρχείο Ταύρου.

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) συμμετέχει στην κεντρική εκδήλωση τιμής για την 70ή Επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στην Καισαριανή, στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», το Σάββατο, 9 Μάη. Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί όλα τα παραρτήματά της στην Αττική και τους αγωνιστές, φίλους και απογόνους της Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μέρος με τα λάβαρα και τις σημαίες της Αντίστασης.

Επίσης, καλεί τις διοικήσεις των Παραρτημάτων να οργανώσουν την επίσκεψη των αγωνιστών και φίλων της Αντίστασης, αλλά και νεολαίας, ιδιαίτερα από σχολεία της περιοχής τους, στις εκθέσεις αρχειακού υλικού που διοργανώνονται σε Χαϊδάρι και Καισαριανή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση σήμερα για τα 75 χρόνια του ΕΑΜ(27/9/2016)
Κάλεσμα στις εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη(5/5/2015)
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη(7/5/2012)
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη(5/5/2012)
Μεγάλη εκδήλωση στη λήξη του Συνεδρίου(29/4/2010)
Αλλες εκδηλώσεις(7/5/2003)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org