Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συνάντηση με τον ΣΕΒ για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών απευθύνεται στους εργαζόμενους του κλάδου, ενόψει της συνάντησης που θα έχει την Τρίτη 12 Μάη με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ). Η συνάντηση ορίστηκε μετά το αίτημα της Ομοσπονδίας και αφού είχαν κατατεθεί τα σχέδια των ΣΣΕ για το 2015.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι οι τελευταίες ΣΣΕ υπογράφτηκαν το καλοκαίρι του 2009, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου. «Από τότε κύλησε "αρκετό νερό στο αυλάκι" και με τη βοήθεια των κυβερνήσεων, της ΕΕ, οι βιομήχανοι χτύπησαν ό,τι δικαιώματα είχε κατακτήσει η εργατική τάξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

Εκμεταλλεύτηκαν την καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας, για να βάλουν χέρι στις ΣΣΕ, στα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, μείωσαν μισθούς, τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα, πέταξαν εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις μείωσαν συντάξεις, αύξησαν τα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους. Στρατηγικό σύμμαχο στο τσάκισμα των εργαζομένων είχαν και έχουν τον παλιό και νέο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία κάνει απολογισμό της δράσης που ανέπτυξε για το ζήτημα των Συμβάσεων τα προηγούμενα χρόνια, της προσπάθειας συντονισμού με άλλες κλαδικές Ομοσπονδίες.

Καταλήγοντας, σημειώνει για τη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης ότι «πηγαίνουμε για να υπογράψουμε νέες κλαδικές Συμβάσεις. Ξέρουμε ότι οι βιομήχανοι είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά το ότι έχουν μεταξύ τους πόλεμο. Η μάχη για τις ΣΣΕ είναι διαρκής, δύσκολη και θέλει επιμονή, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα όλου του κλάδου. Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αγώνα. Μόνο η αγωνιστική ενότητα μπορεί να κάμψει την αντίσταση που θα προβάλουν οι εργοδότες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org