Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να δυναμώσει η πάλη με αντιμονοπωλιακά αιτήματα

Οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ συζητάνε το θέμα με τους αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, συνδέοντας τις εξελίξεις με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της απελευθέρωσης της αγοράς και της προσπάθειας εισόδου επιχειρηματικών σχημάτων στον κλάδο.

Αναδεικνύουν, επίσης, στις παρεμβάσεις τους ότι δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» απελευθέρωση, όπως ισχυρίζονται οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές. Αναδεικνύουν ότι ο δρόμος της σύγκρουσης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής είναι αναπόφευκτος για τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης κερδισμένα είναι μόνο τα μονοπώλια, οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως φαίνεται και από την πείρα τους.

Καλούν τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για τους φίλους τους και τους εχθρούς τους, να παλέψουν για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης συνολικά, για την ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να εξηγηθεί σε αυτούς που για λόγους οικονομικής επιβίωσης επιλέγουν τη σύμβαση με αυτές τις εταιρείες ότι τους εκμεταλλεύονται. Οτι τα κέρδη τους είναι πρόσκαιρα και ότι στο τέλος θα ζημιωθούν και οι ίδιοι, όπως και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι.

Αλλά να εξηγηθεί και στους υπόλοιπους ότι κοινός εχθρός είναι τα μονοπώλια και το κράτος τους, η ΕΕ και τα κόμματα που δουλεύουν ακούραστα για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και φυσικά των ίδιων. Αυτοί ευθύνονται για τις δυσκολίες που συνεχώς μεγαλώνουν, όχι οι συνάδελφοί τους και δεν είναι τυχαίο ότι και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κινείται στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις καταγγέλλουν την πρακτική της καταδίκης των συναδέλφων, πολύ περισσότερο τις απειλές και τις διαγραφές από το σωματείο όσων κάνουν σύμβαση με αυτές τις εταιρείες.

Δηλώνουν, επίσης, αντίθετες στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης από το συνδικαλιστικό κίνημα και καταγγέλλουν τις σχετικές μεθοδεύσεις από την πλευρά του ΣΑΤΑ, που ετοιμάζεται να κάνει «business» στην πλάτη των συναδέλφων.

Πρόσφατα, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στα ΤΑΞΙ οργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, προβάλλοντας το πλαίσιο αιτημάτων του αντιμονοπωλιακού κινήματος, με βασικό την κατάργηση των νόμων 4070 και 4093, αλλά και των νόμων της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών, οι οποίοι θεσμοθετούν την ασυδοσία των εταιρειών «RENT A CAR» και των τουριστικών γραφείων σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στα ΤΑΞΙ.

Αυτές οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και πρέπει να συνδεθούν και με την πάλη για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους του μεροκάματου, μαζί με τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Ταυτόχρονα, οι Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ οργανώνουν την πάλη τους για τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης από τα πραγματικά οξυμένα προβλήματα που ταλανίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και στα ΤΑΞΙ. Συνδέουν τα αιτήματα κατά της απελευθέρωσης με ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που έχουν στόχο τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του ΤΑΞΙ, με μείωση της φορολογίας, μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ, μείωση των φόρων στα καύσιμα, μείωση των πανάκριβων ασφαλίστρων και του κόστους συντήρησης.

Μόνο ένα τέτοιο συνολικό πακέτο μέτρων θα μπορούσε να ανακουφίσει και να κρατήσει στη δουλειά τους χιλιάδες καταχρεωμένους αυτοαπασχολούμενους στα ΤΑΞΙ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούν για τη μαζικοποίηση των γραμμών της ΠΑΣΕΒΕ, για την ενίσχυση της πάλης, ξεκινώντας άμεσα από τις κινητοποιήσεις στις 10 Ιούνη για το φορολογικό και τα χρέη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιος προβληματισμός για την ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων(15/6/2017)
Οι εξελίξεις στον κλάδο των ΤΑΞΙ και οι θέσεις των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ(7/5/2015)
Σε ετοιμότητα οι αυτοκινητιστές(14/1/2012)
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα(24/6/2011)
Σε συστράτευση με εργάτες κι αγρότες καλεί η ΠΑΣΕΒΕ(1/9/2010)
Καταγγέλλει την επίταξη των φορτηγών(30/7/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org