Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σήμερα η ομάδα επαφής στο Μινσκ

Σε καταγγελίες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν και χτες το σφυροκόπημα κατοικημένων περιοχών στο Ντονέτσκ, προχώρησαν οι αρχές της δημαρχίας της πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων, αναφέροντας ότι από τους βομβαρδισμούς ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς στο προάστιο Κουιμπίσεβσκι.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε χτες ότι συνάντηση της λεγόμενης Τριμερούς Ομάδας Επαφής (Ουκρανία, πολιτοφύλακες, Ρωσία με συμμετοχή και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ), θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Η συνάντηση θα εξετάσει τη συμφωνία εκεχειρίας της 12ης Φλεβάρη που συνεχώς παραβιάζεται, ενώ και το λεγόμενο τμήμα της πολιτικής διευθέτησης για το καθεστώς αυτονομίας των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, δεν έχει προχωρήσει καθόλου λόγω της κωλυσιεργίας της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ανακοινώθηκε χτες ότι η ουκρανική «Naftogaz» προπλήρωσε στο ρωσικό ενεργειακό κολοσσό «Gazprom» 40 εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια φυσικού αερίου για το μήνα Μάη. Η διένεξη για την Ενέργεια, πάντως, δεν έχει λυθεί παρά τον προσωρινό συμβιβασμό, με δεδομένο ότι και η Ουκρανία με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ θέλει να απεξαρτηθεί από τη ρώσικη Ενέργεια και η Ρωσία ζητάει τα χρωστούμενα από την περίοδο που ανατράπηκε η προηγούμενη αστική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ