Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στηρίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές

Μπροστά στη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στις 13 Μάη, οι υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ διακινούν στις σχολές κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων με το γαρίφαλο. Στο κάλεσμά τους, σημειώνουν χαρακτηριστικά ανάμεσα σε άλλα:

«Οι Σύλλογοι είμαστε εμείς! Ολοι εμείς οι φοιτητές και σπουδαστές... Οι ανάγκες, οι διεκδικήσεις μας... Η συλλογική δράση... Οι αντιπρόσωποί μας.

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η απογοήτευση και η απάθεια δε μας ταιριάζουν. Την επόμενη μέρα, πιο αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές και τη ζωή μας.

Μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη συλλογική διεκδίκηση:

  • Για δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα, για ανέγερση νέων Εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.
  • Για επαρκή κρατική χρηματοδότηση και επιστροφή των "κουρεμένων" αποθεματικών.
  • Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Οχι στη μετατροπή της επιστημονικής γνώσης σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων, ώστε να είμαστε καλύτερα "προετοιμασμένοι" να συναντήσουμε τη διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια, την ανεργία, τα ψίχουλα των 400 ευρώ για μερικούς μήνες.
  • Για σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό και εξασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών.
  • Για ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με όλη τη γνώση σε αυτό, χωρίς κύκλους σπουδών, ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών.
  • Για να είναι η επιστήμη και η έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε ζωντανούς αγωνιστικούς Συλλόγους και μαχητικά όργανα, που αντιστέκονται σε παλιούς και νέους πλασιέ της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Στις 13 Μάη στηρίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org