Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Λιγότερα παιδιά και απολύσεις

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ

Στις περικοπές περίπου 40.000 παιδιών και τις απολύσεις περίπου 10.000 εργαζομένων, που αναμένονται να γίνουν με τη μείωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς τη νέα χρονιά, αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και η οποία υπογράφεται από το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο. Παράλληλα, ζητείται να παρθούν μέτρα τόσο για τη φιλοξενία όλων των παιδιών, την πρόσληψη προσωπικού αλλά και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους παιδικούς σταθμούς.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «σύμφωνα με εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με βάση το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής", ενδέχεται για την περίοδο 2015-2016 τα κονδύλια να μειωθούν και να φιλοξενηθούν πολύ λιγότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς (...) Το πρόβλημα προκύπτει καθώς τα διαθέσιμα κονδύλια του προγράμματος μειώνονται για φέτος σχεδόν κατά 50%».

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτώνται: Για τα κονδύλια που έχουν διασφαλιστεί, για το αν το πρόγραμμα θα καλύψει περισσότερα παιδιά και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Για το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος μέσα από τις δημόσιες και δημοτικές δομές, αν θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και αν θα αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση.

Με μία ακόμα Επίκαιρη Ερώτηση που υπογράφεται από το βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, σημειώνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, όπου φιλοξενούνται περίπου 40.000 παιδιά και εργάζονται 1.000 άτομα. Το ΚΚΕ ζητά, μεταξύ άλλων, από τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών, να ενταχθούν τα ΚΔΑΠ στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να καταβάλλονται στην ώρα τους τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να μην κλείσει κανένα Κέντρο, να ιδρυθούν νέα και να μπορούν να εγγράφονται σε αυτά όλα τα παιδιά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org