Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Εκδήλωση τιμής στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Πραγματοποιήθηκε προχτές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κατάμεστη αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος», η εκδήλωση τιμής για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Την εκδήλωση οργάνωσε το Ρωσικό πολιτιστικό κέντρο της Πρεσβείας της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Παρουσιάστηκε βίντεο - αφιέρωμα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κυρίως για τα ανδραγαθήματα, τον απαράμιλλο ηρωισμό, αλλά και την προσφορά του ηρωικού σοβιετικού λαού.

Στη συνέχεια, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τη Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, με αρχιμουσικό τον Σμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο, ρώσικα τραγούδια που τραγουδήθηκαν από το Σοβιετικό Λαό και τον Κόκκινο Στρατό, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσά τους και τα πολύ γνωστά και αγαπημένα κι εδώ στην Ελλάδα τραγούδια: «Κατιούσα», «Καλίνκα» και «Οι Γερανοί», που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά από το μεγάλο μας ποιητή Γιάννη Ρίτσο. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ελληνικά τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη από το «Αξιον Εστί» και το «Μαουτχάουζεν» και «Ο Τσάμικος» του Μάνου Χατζιδάκι.

Τα τραγούδια ερμήνευσαν έξοχα η Ελένη Ουσμάνοβα Παπαδοπούλου, ο Βασίλης Λέκκας και ο Μαξίμ Κλονόβσκι. Τους συνόδευσε και η χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπέρη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει την προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας(12/5/2020)
Οι λαοί της πρώην ΕΣΣΔ τιμούν τα εκατομμύρια που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και το σοσιαλισμό(10/5/2019)
Εκδηλώσεις και στην Ελλάδα(10/5/2018)
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις(23/11/2017)
Τραγούδια του αγώνα από όλο τον κόσμο(17/10/2017)
Τιμούν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών(10/5/2017)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org