Τρίτη 5 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη «στο παρά πέντε»

Δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης» η Υπουργική Απόφαση για την έναρξη Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα ΕΠΑΛ. Τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, για «επανένταξη των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία» και ότι «με τη λειτουργία της ΠΔΣ δημιουργούνται συνθήκες πρόληψης και θεραπείας του κοινωνικού αποκλεισμού και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης» ακυρώνονται βέβαια από το γεγονός ότι η κυβερνητική εξαγγελία έρχεται να εφαρμοστεί τελικά λίγες μέρες πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς, με ημερομηνία ΦΕΚ 30 Απρίλη.

Μετά τη σχετική εξαγγελία το προηγούμενο διάστημα και αφού έγινε η επιλογή των εκπαιδευτικών που επρόκειτο να διδάξουν σε συγκεκριμένες περιφέρειες, το υπουργείο ενημέρωνε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι πρέπει να σταματήσει η σχετική διαδικασία γιατί δεν είχε υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση!

Το ζήτημα είχε καταγγείλει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης σημειώνοντας πως η χρονιά τελειώνει με ακάλυπτα κενά στο κανονικό σχολικό πρόγραμμα των ΕΠΑΛ και μάλιστα σε μαθήματα ειδικότητας (π.χ. ένας επιπλέον οικονομολόγος στο Αργοστόλι), κόβονται ΕΠΑΛ από εξεταστικά κέντρα (π.χ. Ιθάκη) και αφήνονται μαθητές που αποκλείονται πρακτικά από τις εξετάσεις. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απαίτησε, ειδικά για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, να λειτουργήσουν ΠΔΣ και ενισχυτική διδασκαλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, όμως το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ ο εμπαιγμός συνεχίστηκε και με την παρούσα κυβέρνηση, που αρχίζει την ΠΔΣ για ΕΠΑΛ μόνο της επαρχίας και μόνο τον τελευταίο μήνα λειτουργίας των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ