Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο γενικός εισαγγελέας της Ινδονησίας υπερασπίστηκε την εκτέλεση οκτώ ατόμων, που καταδικάστηκαν (εκ των οποίων επτά αλλοδαποί) για διακίνηση ναρκωτικών, ως αποτέλεσμα της «μάχης κατά των ναρκωτικών» που δίνει η χώρα. Οι εκτελέσεις αποτελούσαν εδώ και καιρό ζήτημα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ινδονησία και ειδικά τις Γαλλία και Αυστραλία, από τις οποίες κατάγονταν οι θανατοποινίτες. Μάλιστα, η Αυστραλία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα του αλλά και ενδοϊμπεριαλιστικών διεργασιών, στις οποίες η Ινδία έχει ξεχωριστή θέση, ως μια από τις πιο σημαντικές αναπτυσσόμενες δυνάμεις διεθνώς.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ποινικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε χτες τα 26 άτομα που δικάζονταν ως επικεφαλής της οργάνωσης «Ταξίμ Αλληλεγγύη», που τον Ιούνη του 2013 καλούσε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εκείνης της περιόδου, οι οποίες εκτός των άλλων ήταν και έκφραση ενδοαστικών διεργασιών.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η ίδρυση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου του ΟΥΤΣΕΚΑ («Απελευθερωτικός Στρατός Κοσσόβου») είναι προς όφελος των μελλοντικών γενεών, δήλωσε χτες από την Πρίστινα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικών, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, σημειώνοντας ότι η χώρα του παρακολουθεί «με προσοχή» όλες τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και την εκπλήρωση από τις χώρες της περιοχής των κριτηρίων για την ένταξη στην ΕΕ. Βέβαια, η Γερμανία ήταν στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που στήριξαν τους Ουτσεκάδες φονιάδες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας (SNP) ενδέχεται να κερδίσει όλες τις έδρες που αντιστοιχούν στη Σκοτία στο βρετανικό Κοινοβούλιο κατά τις εκλογές της επόμενης βδομάδας, σύμφωνα με προβλέψεις που βασίστηκαν σε χτεσινή δημοσκόπηση.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ο νιγηριανός στρατός ανακοίνωσε πως βοήθησε στην απελευθέρωση 200 κοριτσιών και 93 γυναικών που είχαν αιχμαλωτιστεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» και είχαν φυλακιστεί κοντά στο δάσος Σαμπίσα της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Ανάμεσά τους δεν συγκαταλέγεται ούτε μία από τις περίπου 200 μαθήτριες Λυκείου από την πόλη Τσιμπόκ που είχαν απαχθεί τον περσινό Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ