Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Μπαράζ συλλήψεων υπόπτων ως τζιχαντιστών

ΡΙΑΝΤ.--

Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν χτες 93 υπόπτους τζιχαντιστές, πιθανώς μέλη του «Ισλαμικού Κράτους», που φέρεται πως σχεδίαζαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, σε μία από τις χώρες που συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργία, εκπαίδευση και εξοπλισμό τους...

Μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων φέρεται πως είναι και πρόσωπα που σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τονίζοντας ότι από τους 93 υπόπτους, οι 77 είναι Σαουδάραβες.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, επικαλούμενο ανακοίνωση του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών, επισήμανε πως βρίσκονταν τουλάχιστον ως χτες βράδυ σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά «ομάδας που επιδιώκει να υπονομεύσει την ασφάλεια της χώρας (...) μέσω των εγκληματικών σχεδίων τους».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ύποπτοι συνδέονται κυρίως με το «Ισλαμικό Κράτος» «στο εξωτερικό». Ο ένας από τους πυρήνες στους οποίους ανήκαν, ονομαζόταν «Τζουντ Μπιλάντ αλ Χαραμάιν» («Στρατιώτες της χώρας των δύο ιερών τεμενών») και είχε ως βασική αποστολή να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, εναντίον του στρατού και κατοικημένων περιοχών με σιιτική μειονότητα.

Σε έναν πολύ μεγαλύτερο πυρήνα συμμετείχαν τουλάχιστον 61 πρόσωπα, που προσπαθούσαν να στρατολογήσουν μέλη μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρώσουν χρήματα και να ιδρύσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε σαουδαραβικό έδαφος.

Πέρσι, διοικητές του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» (που δημιουργήθηκε αρχικά πριν χρόνια ως εργαλείο ανατροπής μη αρεστών κυβερνήσεων από δυτικές και αραβικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η σαουδαραβική μοναρχία), κάλεσαν τους υποστηρικτές τους στη Σαουδική Αραβία να επιτεθούν εναντίον των αρχών, εναντίον Δυτικών υπηκόων και Σιιτών Μουσουλμάνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ