Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Αδειο πουκάμισο» θέλει την απεργία η πλειοψηφία

Χωρίς καμιά προετοιμασία και με τα σωματεία στη γωνία πήρε απόφαση για απεργία την Κυριακή 3 Μάη

Από προηγούμενη κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας
Από προηγούμενη κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας
Μια ακόμα απεργία - πυροτέχνημα αποφάσισε στην προχτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 3 Μάη, μία από τις επτά για τις οποίες ο νόμος (ν. 4177/2013) προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, διατηρείται όμως σε ισχύ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία άσκησαν κριτική στη διοίκηση, η οποία δε φείδεται απεργιακών αποφάσεων, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία τους, για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου και την επιτυχία τους. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη πείρα από την απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη: Ακολουθώντας την πεπατημένη που έχει χαράξει, η Ομοσπονδία προκήρυξε απεργία, χωρίς τα σωματεία που ελέγχονται από την πλειοψηφία να συνεδριάσουν ή ακόμα και να βγάλουν ανακοινώσεις για την απεργία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν πως δε θα γίνουν συνεργοί στον εκφυλισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, στη μετατροπή της απεργίας σε «άδειο πουκάμισο», τη στιγμή που απαιτείται οργάνωση των εργαζομένων και μαχητική διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας, για όλα τα καταστήματα, όλο το έτος.

Καλούν τα σωματεία να συμμετάσχουν στην απεργία στις 3 Μάη και να διαθέσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που προωθούν την απελευθέρωση του ωραρίου, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, ενάντια στα μονοπώλια.

Να πάρουν μέρος στην απεργία την Κυριακή 3 Μάη και στη συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του, καλεί τους εργαζόμενους στο Εμπόριο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να ενισχύσουν την πρωτοβουλία του για πλατύ άνοιγμα με κείμενο υπογραφών για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία και συγκεντρώσεις την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(22/6/2018)
Οργάνωση και πάλη κόντρα στον εκφυλισμό και την απαξίωση των αγώνων(5/5/2018)
Κοινή δράση και απεργία στις 16 Ιούλη για την κυριακάτικη αργία(6/7/2017)
Απεργούν πανελλαδικά αύριο οι εμποροϋπάλληλοι(18/1/2014)
Επιτυχημένη η απεργιακή κινητοποίηση(9/2/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org