Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Καμιά δουλιά ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ο ελληνικός στρατός!

Ανησυχητικά επικίνδυνες διαγράφονται οι εξελίξεις, που αφορούν τη γειτονική ΠΓΔΜ και ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Οι συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων της γειτονικής χώρας οδηγήθηκαν χτες σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μ. Τραϊκόφσκι, αιτία ήταν οι απαιτήσεις των αλβανικών κομμάτων, που διεκδικούν «ομοσπονδιοποίηση»!

Στο μεταξύ, στο ΝΑΤΟ οι μόνιμοι αντιπρόσωποι είχαν ήδη αποφασίσει την επέμβαση με περίπου 2.500 στρατιώτες, υπό τον όρο, όμως, ότι θα υπήρχε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Είναι σαφής η επιδίωξη των ΝΑΤΟικών να επιβάλουν, όχι μόνο την επέμβασή τους, αλλά και την πλήρη υποταγή στους όρους τους. Στην αποστολή συμφώνησε να μετάσχει και η ελληνική κυβέρνηση, με περίπου 300 στρατιώτες!

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ τονίζει: «Ο ελληνικός στρατός δεν έχει καμιά δουλιά έξω από τα σύνορα. Είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα της χώρας και την ακεραιότητά της. Οσο το ΝΑΤΟ θα είναι στα Βαλκάνια, η αποσταθεροποίηση θα βαθαίνει και η ειρήνη στην περιοχή θα βρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο».


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ