Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τη Σύμβαση από το ΣΕΤΗΠ

Την άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο, διεκδικούν εργαζόμενοι και σωματεία από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, καταγγέλλουν το στημένο παιχνίδι του «κοινωνικού διαλόγου». Στην κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα, καλούν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), τα επιχειρησιακά σωματεία «360 connect» και «Forthnet - Netmed».

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΤΗΠ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε τον νέο κοινωνικό διάλογο που στήνει και αυτή η κυβέρνηση (...) Ειδικά στις τηλεπικοινωνίες και σε συνεργασία με τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό επιχειρείται να ριχθεί στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα και εντέχνως καλλιεργείται κλίμα αναμονής. Τα προβλήματά μας παραμένουν όμως εδώ (...) Οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θέλουμε να κάνουμε άλλο και δεν έχουμε άλλο υπομονή!».

Στο πλαίσιο των αιτημάτων του, το ΣΕΤΗΠ εντάσσει τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τον τερματισμό των συνδικαλιστικών διώξεων. Υπενθυμίζει μια σειρά παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, μεταξύ των οποίων του γραμματέα του ΣΕΤΗΠ, του προέδρου της προσωρινής διοίκησης του σωματείου της «360 connect», μέλους της διοίκησης του σωματείου από τη «Forthnet», μέλους της σωματειακής επιτροπής από την «Ωθηση», το εκδικητικό μπαράζ απολύσεων από την εταιρεία «Newsphone», αλλά και τις 4 αγωγές που έχει δεχτεί ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ από εργοδότες καθώς και τις αγωγές της διοίκησης της «Wind» σε συνδικαλίστρια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org