Τετάρτη 29 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Κάλεσμα της ΔΗΠΑΚ στους γιατρούς να αναλάβουν δράση

Με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας και τη στάση των άλλων δυνάμεων

Οι απαντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στα προβλήματα που καίνε τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους υγειονομικούς και τους ασθενείς, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), με αφορμή τη συνάντηση (24.4.2015) με τον Ανδρέα Ξανθό, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΕΙΝΑΠ.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, πέρα από αυτές του Δεκέμβρη του 2014, αναφέρει η ΔΗΠΑΚ και υπογραμμίζει: «Την ώρα που βάζουν χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα νοσοκομείων, πανεπιστημίων και δήμων και ορέγονται ακόμα και τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, οι διαβεβαιώσεις ότι κάπου μέσα στο Μάη θα βρεθούν τα κονδύλια είναι κοροϊδία και εμπαιγμός. Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που απαιτείται για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012-2013, που είναι εκτός των εγκεκριμένων πιστώσεων. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να μας πείσει να κάνουμε "το πατριωτικό καθήκον" και να συμβιβαστούμε με την απλήρωτη δουλειά, ο υπουργός ζήτησε να κατανοήσουμε τη "δύσκολη κατάσταση της χώρας"»...

Αναφερόμενη στις 4.500 προσλήψεις που ανακοίνωσε (2.4.2015) ο πρωθυπουργός, η ΔΗΠΑΚ τονίζει ότι «παραπέμπονται μετά από αρκετούς μήνες για τους υγειονομικούς και μετά από 1-2 χρόνια για τους γιατρούς, με την επίκληση "του απαιτούμενου χρόνου για την ολοκλήρωση των προσλήψεων"». «Πολύτιμος συμπαραστάτης της "αντιμνημονιακής" συγκυβέρνησης αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που μας καλούσαν μέσα στο υπουργείο να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη σκληρή και "περήφανη" διαπραγμάτευση» σημειώνει η ΔΗΠΑΚ και ενημερώνει ότι:

«Στη συνεδρίαση της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ "έκαναν γαργάρα" την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των διαθεσίμων από νοσοκομεία, δήμους και άλλους δημόσιους οργανισμούς, μετά από απαίτηση της τρόικας. Τη σκυτάλη από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό παρέλαβε η "επαναστατική αντιπολίτευση" της ΑΡΣΙ-ΝΥΣΤΕΡΙ (...) Δε δίστασαν να πουν ότι δεν είναι επί του παρόντος επίκαιρο να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, υιοθετώντας στην ουσία τη λογική των "εφικτών και ρεαλιστικών στόχων" της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους γιατρούς να προχωρήσουν σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίσουν για επισχέσεις όλων των γιατρών (ειδικευόμενων, επιμελητών) από κοινού με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία, με απεργιακή κινητοποίηση στις 20 Μάη 2015.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ